Beheer je bronnen

Bespaar jezelf tijd, moeite en frustratie. Noteer de informatie over je bronnen onmiddellijk zodat je ze altijd later terug kunt vinden.  Zie ook de Tabel bronnenbeheer.

De “low-tech” manier om tijdens je onderzoek referenties bij te houden, is het gebruik van systeemkaartjes waar je de gegevens handmatig op noteert. Het is echter aan  te raden refereer software (citation management software) te gebruiken omdat dit je veel tijd kan besparen. Deze software programma's, zoals EndNote, helpen je bij het opslaan en beheren van je referenties.

Je kunt EndNote ook in Word gebruiken als “add-on”. Tijdens het schrijven van je tekst kun je dan gemakkelijk citaten invoegen en uiteindelijk ook automatisch een bibliografie of literatuurlijst aan het eind van je tekst laten opnemen. Je kunt zelf de gewenste citeerstijl kiezen.

Endnote is niet gratis maar het is onderdeel van het het Zuyd Hogeschool netwerk. Het programma is voor Zuyd studenten en medewerkers bovendien gratis te downloaden via deze pagina.

Zotero [ zoh - TAIR - oh ] en Mendeley zijn gratis web-based referentie managers.


Refereer software


  

   EndNote add-on in Word