Coronacrisis - Online bronnen zoeken en vinden

Voor zowel studenten als docenten is het een uitdaging om het onderwijs (volledig) op afstand te organiseren. Ook alle content zul je in digitaal formaat moeten zoeken en vinden.

Belangrijk vooraf:
Als je thuis bronnen benadert, gebruik dan de 'thuistoegang-links' in de A-Z lijst van databanken. Bij deze links is het volgende  icoontje zichtbaar. Deze links zijn ook opgenomen in de LibGuide van je opleiding.

Enkele tips:

• Voeg Library Access toe aan je browser. Library Access zorgt ervoor dat je al zoekende toegang krijgt tot informatie uit de vele databanken van Zuyd Bibliotheek.
  • Gebruik onze zoekmachine DiZ = ‘Doorzoek Informatie Zuyd’, veel online materiaal waar Zuyd Bibliotheek een licentie voor afsluit is beschikbaar via DiZ.
  • Gebruik als alternatief voor DiZ Google Scholar, maar zorg dat je instellingen aangepast zijn, zo kun je zien welke bronnen toegankelijk zijn via Zuyd. Bekijk hiervoor de kennisclip fulltext@Zuyd in Google Scholar.
  • Zoek in het overzicht van LibGuides de LibGuide van je opleiding. Een LibGuide is een online bibliotheekgids waarin alle, voor een opleiding relevante, online bronnen bij elkaar zijn gezet.
  • Omdat je nu geen fysieke boeken kunt lenen, check je een titel (of zoek op een onderwerp) via Google Books.Vaak is een gedeelte van een publicatie digitaal beschikbaar.
  • Volg de online Cursus Literatuuronderzoek in Moodle.

Regulier online aanbod Zuyd Bibliotheek

Een overzicht van het reguliere online aanbod van Zuyd Bibliotheek vind je in de:

Elektronische tijdschriften en E-books kun je zoeken via de:

Tijdelijk online aanbod van bronnen tijdens de coronacrisis

Gezien de coronacrisis stellen veel uitgevers hun bronnen vrij beschikbaar. Meestal op tijdelijke basis, dus voor de komende weken, maanden of voor de rest van het studiejaar. Zuyd Bibliotheek heeft alle informatie bijeen gebracht in de: