Thuistoegang tot DiZ en e-bronnen met EZproxy

Zuyd Bibliotheek gebruikt de proxy server EZproxy om studenten en medewerkers van Zuyd die thuis of via andere externe internetverbindingen willen werken, toegang te verlenen tot digitale informatie die enkel via een Zuyd IP-adres bereikbaar is. 

Voor de duidelijkheid: werk je in de hogeschool op een Zuyd computer dan hoef je niet in te loggen en heb je niks te maken met EZproxy.


Thuistoegang tot DiZ

Voor volledige toegang tot DiZ adviseren wij Zuyd studenten en medewerkers om thuis de link
onder de zoekbalk te gebruiken: kies 'Thuistoegang DiZ'.

  • Klik je op 'Thuistoegang DiZ'
    dan opent het login scherm van SURFconext (zie afbeeling hierboven).
    (Soms opent dus nog een extra inlogschermpje dat je gewoon weg kunt klikken)
  • Vul je Zuyd accountgegevens in.
    Als je correct bent ingelogd, opent het DiZ zoekscherm: Geavanceerd zoeken (zie afbeelding hieronder).

 Je hebt nu volledige toegang tot DiZ. Ook alle full text is nu beschikbaar.


Thuistoegang tot E-bronnen

E-bronnen waarvoor de bibliotheek een licentie heeft afgesloten, zijn thuis beschikbaar via EZproxy. Gebruik de thuistoegang-links in LibGuides en het e-bronnen overzicht. Deze links worden voorafgegaan door het  icoontje en beginnen met http://zuyd.idm.oclc.org/login?.

Door te klikken op zo'n link opent het inlogscherm van SURFconext*, hier vul je je Zuyd accountgegevens in. Vervolgens heb je thuis toegang tot de betreffende e-bron. Binnen één sessie heb je dan ook gelijk toegang tot alle andere e-bronnen waarvoor inloggen vereist is.

*Een enkele keer krijg je in eerste instantie niet het SURFconext inlogscherm maar een Windows inlogschermpje. Log je daar in of klik je op annuleren, dan pas krijg je het SURFconext inlogscherm te zien.