Nieuws


Afbeelding - Voeg Library Access toe aan je browser!

Voeg Library Access toe aan je browser!

Zuyd Bibliotheek in je browser, hoe doe je dat?

  • Stap 1: ga naar leanlibrary.com/download 
  • Stap 2: installeer de extensie
  • Stap 3: selecteer Zuyd Hogeschool
  • Stap 4: ga op zoek naar informatie en krijg direct toegang

Wat is Library Access?
Library Access zorgt ervoor dat je al zoekende toegang krijgt tot informatie uit de vele databanken van Zuyd Bibliotheek.

lees verder
Afbeelding - Nieuwe website Zuyd Bibliotheek

Nieuwe website Zuyd Bibliotheek

Nieuw design
Vanaf 17 september heeft de website van Zuyd Bibliotheek een nieuw jasje gekregen. Inhoudelijk is veel bij het oude gebleven. Via de DiZ zoekbalk kun je nog altijd direct zoeken naar de informatiebronnen van Zuyd en de website blijft ook de poort naar de thematische kennisgidsen per vakgebied, de LibGuides.

'E-bronnen databank' vervangen door 'A-Z overzicht databanken'
De vroegere 'e-bronnen databank' vind je niet meer terug op de bibliotheeksite. Die is vervangen door een beknopt A-Z overzicht Databanken. Via dit overzicht krijg je direct toegang tot alle door Zuyd Bibliotheek geselecteerde databanken.

lees verder
Afbeelding - HBO Kennisbank is vernieuwd

HBO Kennisbank is vernieuwd

De HBO Kennisbank is vernieuwd! Ruim 10 jaar na de lancering was het tijd voor een vernieuwing. Naast een nieuw ontwerp om de toegankelijkheid van onderzoekspublicaties te vergroten, willen de aangesloten hogescholen nog meer nadruk leggen op open access publiceren. En daarmee mensen inspireren en het hergebruik van onderzoek stimuleren. Zuyd Bibliotheek sluit met het retroproject Open Access Publiceren aan bij deze ontwikkeling. 

Benieuwd? Neem een kijkje op: https://www.hbo-kennisbank.nl/index

lees verder