Online bronnen zoeken en vinden

Op deze pagina geven we je tips hoe je effectief online kunt zoeken en vinden.

Belangrijk vooraf:
Als je thuis bronnen benadert, gebruik dan de 'thuistoegang-links' in de A-Z lijst van databanken. Bij deze links is het volgende  icoontje zichtbaar. Deze links zijn ook opgenomen in de LibGuide van je opleiding.

Enkele tips:

  • Voeg Library Access toe aan je browser. Library Access zorgt ervoor dat je al zoekende toegang krijgt tot informatie uit de vele databanken van Zuyd Bibliotheek.
  • Gebruik onze zoekmachine DiZ = ‘Doorzoek Informatie Zuyd’, veel online materiaal waar Zuyd Bibliotheek een licentie voor afsluit is beschikbaar via DiZ.
  • Gebruik als alternatief voor DiZ Google Scholar, maar zorg dat je instellingen aangepast zijn, zo kun je zien welke bronnen toegankelijk zijn via Zuyd. Bekijk hiervoor de kennisclip fulltext@Zuyd in Google Scholar.
  • Zoek in het overzicht van LibGuides de LibGuide van je opleiding. Een LibGuide is een online bibliotheekgids waarin alle, voor een opleiding relevante, online bronnen bij elkaar zijn gezet.
  • Als je niet in staat bent om op locatie een fysiek boek te lenen, check dan een titel (of zoek  op onderwerp) via Google Books. Vaak is een gedeelte van een publicatie digitaal beschikbaar.

Online aanbod Zuyd Bibliotheek

Een overzicht van het reguliere online aanbod van Zuyd Bibliotheek vind je in de:

Elektronische tijdschriften en E-books kun je zoeken via de:


Online Leerlijn Informatievaardigheden in Moodle

De door Zuyd Bibliotheek ontwikkelde Moodle cursussen rond informatievaardigheden zijn voor alle studenten beschikbaar. Je kunt je zelf inschrijven voor de cursus in Moodle.


Bekijk ook:


Laatste nieuws? Abonneer je hier op het Zuyd Bibliotheek Blog